Hoppa till innehåll

Vad är Portalen?

OM PORTALEN. Portalen är en webbplats med information och utbildningar för dig som jobbar på Samhall. Här svarar vi på frågor om Portalen.

Pratbubblor med frågetecken och utropstecken.

Frågor och svar om Portalen

Varför finns Portalen?

Många som jobbar på Samhall saknar mejladress hos Samhall och kan inte logga in på Samhalls intranät. Därför har vi byggt Portalen.

Målet är att Portalen ska underlätta för dig som jobbar på Samhall. Här kan du själv hitta information och lära dig saker om jobbet, utan att behöva fråga din chef eller någon annan om hjälp.


Kan vem som helst besöka Portalen?

Ja, Portalen är öppen för alla, men den är nog mest intressant för den som jobbar på Samhall. För alla andra finns en tydlig länk längst ned på Portalen som leder till Samhall.se. Där finns information om vad Samhall gör och hur man kan bli kund hos oss.

En kvinna sitter och tittar i sin mobil. Hon bär mönstrad hijab och brun blus.

Vad kan jag göra på Portalen?

På Portalen kan du

  • läsa viktig information från Samhall
  • lära dig saker genom att gå korta kurser
  • kontakta Samhall om du har frågor, förslag eller synpunkter som rör Portalen eller din arbetsplats.

Du hittar all information och alla kurser genom att använda sökrutan eller genom att klicka på ”Information” eller ”Utbildningar” högst upp.


Hur kontaktar jag Portalen?

Längst upp och längst ned på Portalen finns kontaktuppgifter och information om hur du hör av dig. Vi som arbetar med Portalen vill att den ska bli så bra som möjligt. Du får gärna höra av dig med frågor eller ge oss förslag på bra funktioner, intressanta ämnen och utbildningar som du är intresserad av.

Person med svart träningsjacka håller i en mobil. Närbild på händerna och mobilen.

Måste jag använda Portalen?

Nej, det är frivilligt, men Portalen kan vara bra om du vill hänga med i vad som händer på Samhall, lära dig nya saker och hitta information utan att behöva fråga din chef.


Fungerar Portalen både på datorn och i mobilen? Eller måste jag ladda ned en app?

Vi har byggt den här webbplatsen så att den fungerar både på datorer och mobiler. Det finns ingen app för Portalen.


Hur gör jag om jag inte vill eller kan använda en privat internetuppkoppling?

På ditt närmaste Samhallkontor kan du be om hjälp med att koppla upp dig mot Samhalls gästnätverk. Det måste godkännas av din närmaste chef. Gästnätverket är gratis men tidsbegränsat. 

Du kan även besöka ett bibliotek eller köpcenter där det ofta finns gratis wifi. Kolla först med din chef att det är okej under arbetstid. 

En man sitter på biblioteket och skriver på en dator. Han har mörkt hår, skägg och glasögon. Ryggen mot kameran.

Är det någon som kontrollerar vad jag gör på Portalen?

Nej, du är anonym när du använder Portalen.


Varför är inte alla filmer på Portalen teckenspråkstolkade?

Vi har inte teckenspråkstolkat alla Portalens filmer än. Vi kommer att försöka göra det framöver. Vi har börjat med att undertexta alla filmer.


Varför är inte alla filmer på Portalen syntolkade?

Vi försöker utforma våra filmer så att de ska funka bra att lyssna på. På det viset slipper vi använda syntolkning som ibland kan ”krocka” med det som sägs i filmerna. Däremot undertextar vi alla filmer och transkriberar dem, alltså skriver ut textinnehållet, så att man kan få det uppläst.


Varför kan jag inte snabbspola i Portalens filmer med min Android-mobil?

I vissa Android-mobiler kan det vara svårt att använda snabbspolningsfunktionen. Om du kan: Prova att vrida mobilen från upprätt till horisontellt läge. Då blir snabbspolningsfunktionen lättare att se och använda.


Varför kan jag inte aktivera undertexter i Portalens filmer i min Iphone eller Ipad?

I en Iphone eller Ipad måste du aktivera undertexten INNAN du startar filmen. Du aktiverar undertexten med en knapp som ser ut som en pratbubbla. Sedan startar du filmen.


Jag vill söka jobb på Samhall, kan jag göra det på Portalen?

Nej. Portalen är till för de som redan jobbar på Samhall. För att få ett jobb på Samhall måste du kontakta Arbetsförmedlingen. Besök Arbetsformedlingens sida om Samhall eller ring 0771-416 416.