Hoppa till innehåll

Samhalls årliga undersökning – här är resultatet

PÅ JOBBET. Årets medarbetarundersökning (MUSK) är klar. Läs om resultatet och vad som händer nu.

Händer håller i en mobil.

Pdf-version av artikeln

Är du en av alla som svarade på frågorna i årets medarbetarundersökning (MUSK)? Stort tack för din hjälp att utveckla Samhall.

År 2025 hoppas vi att ännu fler anställda svarar på medarbetarundersökningen. I år var svarsfrekvensen lite lägre än förra året, men resultatet var positivt. Så här säger Samhalls vd Sara Revell Ford om årets resultat:

– Det är mycket glädjande att resultaten från medarbetarundersökningen har utvecklats i positiv riktning. Vi har de senaste åren haft ett ökat fokus på medarbetarna, deras utveckling och arbetsmiljö. Medarbetarundersökningen visar att det arbetet gett resultat.

Samhalls vd Sara Revell Ford ler och tittar in i kameran. Hon har utsläppt mörkt hår, glasögon med mörka bågar och bär en svart blus.

Så här känner anställda på Samhall för sin arbetsplats – procenttalen visar hur nöjda de var förra året och hur nöjda de är i år:

  • Engagemang – från 68 till 70 procent
  • Kultur och samarbete – från 72 till 74 procent
  • Trygg och säker arbetsmiljö – från 77 till 79 procent
  • Gott ledarskap – från 65 till 68 procent

Majoriteten är nöjda med sitt arbete

– Vi har lyckats förbättra resultatet trots att vi är inne i en period med många förändringar, vilket är fantastiskt, säger Sabina Rasiwala som är Samhalls direktör för HR & Kommunikation.

Samhalls direktör för HR & kommunikation ler och tittar in i kameran. Hon har mörkt, lockigt hår och bär en svart blus.

Sabina lyfter särskilt fram några områden:

  • Majoriteten av Samhalls anställda känner sig nöjda eller mycket nöjda med det arbete de utför. Det finns en stark känsla för att arbetsgruppen gör ett bra arbete.
  • Ledarskapet får goda betyg. Medarbetarna känner att de får mer stöd och mer uppmuntran. De har mer regelbundna uppföljningar av de egna målen.
  • En mycket stor andel – och ökande andel – tycker att arbetet är meningsfullt.

Vad händer nu?

Varje chef i verksamheten har fått resultatet för sin avdelning. Nu väntar arbetsplatsträffar (APT) med anställda. Det är viktigt att diskutera resultatet och ta fram handlingsplaner för områden som kan utvecklas. Undersökningen visar till exempel att områden som feedback och samarbete kan bli bättre, och fler anställda vill ha möjlighet att prova nya arbetsuppgifter.


Andra undersökningar om Samhall

Samhall ett statligt bolag med ett viktigt uppdrag. Därför behöver Samhall granskas med jämna mellanrum. Förra året gjorde Riksrevisionen en granskning av Samhalls verksamhet. Den ledde till att Regeringen beslutade om att göra en översyn av Samhall.

Riksrevisionens rapport om Samhall (länk till regeringen.se)

Regeringen utreder Samhall (länk till samhall.se)